Statii GNC, statii GNL si GPL

 

STATII DE ALIMENTARE  GNC

Wapo service dispune de echipamentele necesare unei statii de Gaz Natural Comprimat (GNC). Compresoarele sunt fabricate de PSG – Dover iar distribuitoarele sunt cele prezentate la Produse/ Echipamente benzinarii/ Distribuitoare de carburanti auto/ Distribuitoare de  carburanti auto clasici și alternativi Wayne Helix.

Dover Private Limited – PSG

STATII DE ALIMENTARE GNL 

Aceste sisteme  GNL sunt dezvoltate ca sa intruneasca cele mai inalte standarde internationale ca și reglementari locale aplicabile.

LNG este gaz natural lichefiat.  Este un amestec compus din metan (CH4), si etan (C2H6) racit la circa -162o C la presiunea maximă de transport  de circa 25 kPa (o,25 bar) .Nu are miros, culoare, nu este  toxic si coroziv. Volumul gazului natural lichid este de  600 ori mai mic decat gazul in forma de vapori. Din aceasta cauza este ideal pentru  transport si depozitare.  GNL are în alt mare avantaj:   densitate mai mare  ca a GPL sau a GNC. De fapt densitate de energie este de  2,4 ori mai mare ca  la GNC și peste 60% mai mare în comparație cu motorina.

GNL reprezinta deci o alternativa reala, mai puțin poluanta, la utilizarea motorinei pentru camioane și  vehicule pentru transport în comun.

 

Statiile de GNL au urmatoarele componente:

  • Rezervor GNL cu vaporizator de presiune
  • Pompa de inalta presiune GNL , vaporizator si vas tampon pentru GNC
  • Pompa de transfer GNL cu sistem de saturare GNL
  • Sistem de automatizare / control
  • Distribuitoare de GNL / GNC pot avea card de plata/sistem de plata

Cu aceasta instalare modulara putem sa indeplinim cererile oricarui client.

 

Câteva avantaje ale utilizarii  Gazului Natural Lichefiat (GNL/LNG ):

  • Scad emisiile poluante atmosferice
  • Reduce amprenta de carbon a instalatiei
  • Reduce costul carburantului
  • Reduce zgomotul
  • Motoare mai curate și costuri de intretinere mai scazute

Statii GPL

WAPO Service fabrica la cheie skiduri GPL de 5000 litri mai ales pentru companiile de benzinarii cu acoperire naționala. Skidurile sunt dotate cu distribuitor de GPL Wayne Helix, cu sistem automat de inventariere carburant (ATG) și cu detectoare de gaze (https://www.deltainst.com/en/main). Optional se pot dota cu cititor de proximitate și centrala de avertizare și detectie scurgeri și scara de acces. Tabloul electric al skidului este conectat electric la  tabloul general al statiei la 400 V / 50 Hz.

 

Misiunea noastra este de a oferi pietei romanesti echipamente/produse, know-how si servicii de inalta calitate, facand legatura intre cei mai mari producatori din domeniu si intreprinzatorii romani preocupati de creșterea calitatii si profitabilitatii investitiei lor.

Principalii furnizori de echipamente si produse sunt din Germania, Suedia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Austria si SUA. Mentinem o stransa relatie cu acestia pentru a beneficia si transmite vasta experienta si standardele de calitate pe care si le au dobandit de-alungul timpului.