Pompe & compresoare transfer

 

Pompe de transvazare centrifugale Blackmer

Blackmer® este parte a PSG Dover.

PSG Dover este lider mondial în fabricarea de pompe, compresoare, sisteme și soluții conexe de control al sigurantei transferului de fluide cu brandurile: Wilden, Blackmer, Neptune, Almatec, Mouvex, Griswold, Ebsray  si Quattroflow.

 

Blackmer este lider in productia de pompe cu palete de cea mai inalta calitate, a pompelor centrifugale si a compresoarelor pentru transferul fluidelor, folosite in diverse domenii industriale.

Pompele centrifugale Backmer sunt proiectate pentru transfer de volume mari și aplicații    dificile (produse chimice și petroliere). Aceste pompe ofera cea mai larga plaja de operare a BEP (Best Efficiency Point- Punctul de cea mai Buna Eficienta)  fata de orice pompa conventionala centrifugala. Sunt disponbile în 3 variante constructive Frame S, Frame A și Fame M.  https://www.psgdover.com/blackmer/products/system-one-centrifugal-pumps . Pompe sunt dotate cu rulmenti supradimensionati pentru a oferi o capacitate mai mare de încărcare și o timp de buna functionare extins. Pompele cresc productivitatea, oferind în același timp fiabilitate maxima în cele mai grele aplicații.

 

Pompele Blackmer cu palete sunt utilizate in industria GPL. Ele prezinta marele avantaj ca pot merge în gol fără a se deteriora. Pompele Blackmer pot fi utilizate in Statii de umplere butelii, in depozite, la incarcat si descarcat GPL din si in cisterne. (https://www.psgdover.com/blackmer/products/sliding-vane-pumps)

 

Pompe de transfer  cu disc excentric  Mouvex

Pompele Mouvex® cu disc excentric  sunt construite în mod special pentru aplicatii din domeniul petrol si gaze. Pot transvaza  aceste produse sensibile și sunt certificate ATEX pentru utilizare in medii potential  periculoase, multumita unei proiectari robuste si versatile care optimizeaza  productia,  creste performanta si  îmbunătățește procentul de  recuperare. In plus, pompele Mouvex mentin performanța lor initiala in timp.  Sunt disponibile mai multe variante: A, C, G-FLO, SLC, Micro C . (https://www.psgdover.com/mouvex/markets/oil-gas)

 

Pompe de transvazare centrifugale Griswold

Seria 811 ANSI este disponibila într-o gama larga de dimensiuni, capacitati și materiale  ca să se portiveasca virtual oricarei aplicații/ fluid/ proces. Cu peste 30 variante/optiuni de design, Griswold acoperă cerintele tale  chiar și pentru substante abrazive sau corozive; sunt constrite pentru o larga gama de debite.(https://www.psgdover.com/griswold/products/811-ansi-series)

 

Motoare electrice actionare

Motoarele electrice pentru antrenarea pompelor de transvazare, utilizate în depozitele de carburanti,  sunt în general motoare electrice  asincrone trifazate cu rotor in scurtcircuit  cu protecția antiexploziva și antideflagranta tip ASA (Ex II 2G si/sau II 2D Exd IIC T5 pentru motoare gabarit 63-71) .(http://www.umeb.ro/motoare-electrice-antiexplozive/motoare-electrice-antiexplozive-tip-asa-009-315-kw-22.html)

 

Un rol importat în funcționarea lina a ansamblului pompa – motor îl au cuplajele.

Dacă partea elastica a cuplajului este deteriorata sau materialul este imbatranit, pierzandu-si elasticitatea, desele porniri și opriri produc socuri atât în pompa cât și în motor, deteriorandu-le în timp.

 

 

Compresoare Blackmer

Compresoare de gaz cu piston (alternante) cu una sau doua  trepte creează o depresiune in camera de pompare când  pistonul se deplaseaza de la punctul cel mai înalt al cursei la cel mai de jos. Gazul (la înaltă presiune în rezervor) se mișca în camera de  pompare a compresorului. Acest volum de gaz este apoi deplasat când pistonul se mișca catre partea de sus a cursei. Echipate cu supape de înaltă eficiența la pistoanele din otel ductil și cu garnituri cu auto-ajustare ale tijelor pistoanelor, compresoarele de gaz cu piston  sunt proiectate sa ofere performanța maxima și fiabilitate în cele mai severe condiții de serviciu.  Ele sunt de asemenea componente critice în proiectare a unitatilor de recuperare de vapori   din benzinarii și depozite. (https://www.psgdover.com/blackmer/products/reciprocating-gas-compressors) Compresoarele de gaz Blackmer sunt disponibile in trei serii de modele  – LB, HD si NG. Seria  LB este ideala pentru transferul și recuperarea gazelor incluzand propan, butan si GPL. Seria HD e potrivita pentru mișcare, transfer si recuperare de gaze lichefiate cum ar fi bioxidul de carbon și gaze frigorifice, azot, aer și alte gaze industriale, petrochimice și periculoase. Seria NG este destinata transvazarii gazelor naturale.

 

Compresoare Mouvex

Compresoare cu surub

In corpul  compresorului sunt doua suruburi cu profile complementare: un surub mama și unul tata. Surubul mama are intrari concave iar cel tata are intrari elicoidale convexe. Suruburile se rotesc în directii opuse. Surubul mama primeste puterea pe care o transmite la surubul tata prin intermediul unui set de angrenaje sincrone. Construcția este de inox. (https://www.psgdover.com/mouvex/products/screw-compressors)

 

Seria de compresoare cu palete Mouvex® Enterprise s-au dovedit foarte utile pentru descarcarile fluidelor de înaltă presiune. Sunt construite din fonta cu acoperiri rezistente la coroziune  fiind utilizate in medii și conditii dificile de operare  mai ales la evacuarea produselor reziduale. (https://www.psgdover.com/mouvex/products/vane-compressors)