Ministatii benzina motorina

 

 

Ministatiile de carburanti sau benzinariile transportabile (conform NP 04-2005) sunt statii   distributie carburanti care pot fi mutate.

Ele sunt compuse dintr-un rezervor conectat prin tehnologia aferenta la un distributor de carburanti clasici sau alternativi.

Din punct de vedere al beneficiarului  ele pot fi :

  • Mini Statii de incinta pentru  flote de transport :dotate  cu un sistem de management flota (vezi sisteme flote) pentru ca proprietarul sa urmăreasca livrarile de carburant zilnice, adica gestiunea statiei . Distribuitoarele de flota afiseaza numai volumul livrat.
  • Mini Statii pentru public : dotate cu POS (casa de marcat electronica fiscala) conectat direct cu distribuitorul de carburati care are afisat volumul livrat, prețul unitar și prețul total,

Din punct de vedere constructiv pot fi benzinarii transportabile cu rezervorul de carburant în spațiu liber (tip skid) sau cu rezervorul inglobat într-un container (containerizate).

Ministatii de incinta

După numărul de vehicule din flota care pot fi alimentate se pot clasifica statiile de incinta în :

  • economice (ECO) cu flote care au mai puține vehicule și care alimenteaza cantitati de sub  100 litri  de carburant / livrare
  • profesionale (PRO) cu peste 100 de vehicule care alimenteaza frecvent peste 100 litri de carburant / livrare

După numărul de vehicule din flota care pot fi alimentate se pot clasifica statiile de incinta în :

  • economice (ECO) cu flote care au mai puține vehicule și care alimenteaza cantitati de sub  100 litri  de carburant / livrare
  • profesionale (PRO) cu peste 100 de vehicule care alimenteaza frecvent peste 100 litri de carburant / livrare

Ministatii de incinta ECO

Manageriaza   max. de 2000 vehicule , sunt dotate cu distribuitor de motorina Horn Tecalemit Eco sau Ecobox , cu sistem de management flota propriu tip HDA, incorporat în distribuitor (vezi Produse/Echipamente benzinarii/ Distribuitoare de carburanti auto/ Distribuitoare de carburant Horn Tecalemit). Sistemul de management  poate memora pana la 10.000 tranzactii.  Limitarile sunt create doar de volumul de carburant livrat. Optional pompa poate fi dotata și cu un sistem de  inventariere a carburantului din rezervor Level Master.

Ministatii de incinta PRO

Manageriaza  max. de  2000 de vehicule , sunt dotate cu distribuitor de motorina Horn Tecalemit (Pro) cu sistem de management flota propriu tip HDA2, mai complex decat HDA , incorporat în distribuitor (vezi Produse/Echipamente benzinarii/ Distribuitoare ce carburanti auto/ Distribuitoare de carburant Horn Tecalemit). Pompa are o unitate de pompare puternica. Poate memora pana la 10.000 tranzactii.

Optional și aceasta pompa poate fi dotata cu un sistem de  inventariere a carburantului din rezervor Level Master.

In categoria PRO  compania noastră ofera și statii de benzina cu distribuitoare Helix Wayne  prevazute cu un sistem  unic de alimentare  FuelOmat , care difera de sistemele cu carduri sau TAG-uri/chip-uri  de recunoaștere sofer/auto (detalii Soluții de business/ Soluții pentru flote).  Având o interfata web este un sistem care nu are practic limitari de tranzactii.

Ministatii pentru public

Din lipsa de spațiu se construiesc și ministatii transportabile care comercializeaza carburanti auto  sau alternativi către terti. Acestea trebuie obligatoriu dotate cu un POS conectat la o Casa de Marcat Electronica Fiscala (CMEF). Conform legislatiei în vigoare POS trebuie să fie  conectat la distribuitoarele statiei ca sa preia tranzactiile de carburanti și sa emita bon fiscal prin CMEF. De obicei aceste ministatii sunt containerizate pentru a avea un spațiu separat, climatizat pentru vanzare unde se afla instalate  POS și CEMF, dar și alte controlere/console care ofera informații suplimentare utile personalului care comercializeaza carburanti. O imagine generica pentru o astfel de statie este prezentata mai jos.